Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Żurominie

  • Powiatowy Lekarz Weterynarii
  • poszukuje kandydatów na stanowisko:
  • inspektor weterynaryjny
  • do spraw bezpieczeństwa żywności

  • W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.

  • ogłoszenie o naborze w celu zastępstwa nieobecnego członka korpusu służby cywilnej

Wymiar etatu: 1

  • Liczba stanowisk pracy: 1

Adres urzędu

    Powiatowy Inspektorat Weterynarii
    w Żurominie
    ul. Olszewska 7
    09-300 Żuromin

Miejsce wykonywania pracy:

  • Żuromin


Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

  • kontrola gospodarstw produkujących mleko,
  • kontrola zakładów produkujących żywność,
  • monitoring środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego,
  • prowadzenie rejestru podmiotów gospodarczych prowadzących działalność w zakresie produkcji i przechowywania środków spożywczych,
  • kontrola punktów skupu dziczyzny,
  • prowadzenie obowiązującej dokumentacji w ramach nadzoru, sporządzanie sprawozdań oraz nadzór nad prawidłowością sporządzania sprawozdań z wyników badań zwierząt rzeźnych

Warunki pracy

  • Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań

  • praca poza siedzibą urzędu,
    wyjazdy służbowe


  • Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy

  • praca przy komputerze,
    praca ze zwierzętami,
    bariery architektoniczne – biuro na I pietrze, brak windy, brak podjazdów, niedostosowane toalety dla niepełnosprawnych


    Inne

Wymagania związane ze stanowiskiem pracy

n i e z b ę d n e

  • wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub wyższe magisterskie – technologia żywności z zakresu przetwórstwa żywności
  • pozostałe wymagania niezbędne:
    • prawo wykonywania zawodu ( w przypadku lekarzy weterynarii)
    • prawo jazdy kat. B
    • znajomość przepisów weterynaryjnych

wymagania dodatkowe

  • studia podyplomowe weterynaryjne lub w zakresie technologii żywności,
  • przeszkolenie w zakresie HACCP, GMP, GHP oraz audytowania i pobierania prób żywności,
  • książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych,
  • umiejętność obsługi komputera,
  • udokumentowany 3 – miesięczny staż w zakładach przetwórstwa żywności,
  • samodzielność w realizacji zadań

Wymagane dokumenty i oświadczenia:

  • życiorys i list motywacyjny
  • oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji
  • oświadczenie kandydata o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • oświadczenie kandydata o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie
  • kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa lub oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego
  • kopie dokumentów potwierdzających staż pracy,

Inne dokumenty i oświadczenia:

  • kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność – w przypadku kandydatów, którzy zamierzają skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatów

Termin składania dokumentów:

    30-04-2015

Miejsce składania dokumentów:

    Powiatowy Inspektorat Weterynarii
    Olszewska 7
    09-300 Żuromin



Inne informacje: